Du gir – og du får

Varden, 28. november 2007
av Helge Ottesen

For niende gang arrangerer Grenlandsaksjonen konsert med Adventsangerne første søndag i advent. Det skjer i Gjerpen kirke søndag 2. desember, under navnet «Den store julekonserten».

Gjør comeback

– I stedet for å leie inn dyre artister til julekonsert, henvendte vi oss til Sverre Valen og han sa ja med en gang. Uten å kreve honorar, forteller prosjektleder Eva Ulvin i Grenlandsaksjonen. Siden den gang har Sverre Valen dirigert Adventsangerne, først i Skien kirke og senere i Gjerpen kirke, hele åtte ganger. Det har resultert i 400.000 innsamlete kroner til Grenlandsaksjonens arbeid i Romania.

– Klart jeg sa ja. Jeg har bodd i Skien. Jeg er glad i Skien. Jeg fikk min første musikalske utdanning her, sier Sverre Valen. Da barnefødsel hindrer Adventsangernes nåværende dirigent å ta oppdraget i Gjerpen kirke søndag, steppet Sverre Valen inn. Etter å ha sluttet da han fylte 80 år, gjør den snart 83 år gamle dirigenten comeback.

Over 160 vogntog

Adventsangerne teller ca. 50 medlemmer fra hele sør-norge. Sangere fra både Skien og Ulefoss er med. Koret øver en gang i måneden i Oslo og ønsker å framføre det kristne budskap i verdige former. På søndagens program står klassisk musikk komponert av Beethoven, Schubert, Händel, Gruber og Elgar for å nevne noen. Tilhørerne får være med på å synge både «Mitt hjerte alltid vanker» og «Jeg synger julekvad».

Da Varden møtte opp hos Grenlandsaksjonen i går, holdt man på å pakke vogntog nummer 166 og 167 til Romania. Arbeidet ble startet i 1998.

– Vi er glade for disse konsertene, de er med på å synliggjøre oss med jevne mellomrom. Det er fremdeles stor bruk for vår hjelp i Romania og det er en fantastisk dugnadsånd i Grenlandsaksjonen, sier styreleder Hilde Sletten.