Inspirert kor

1

Gudbrandsdølen Dagningen, 1. juni 2004
Inspirert kor
av Kristin Søhoel
Adventsangerne er stiftet av dirigent Sverre Valen, og består av rundt 80 sangere. I går var det ca. 45 av dem som deltok på den store konserten i kirken. Koret har spilt inn flere CD-er. Konserten bar navnet til den nest siste som utkom i 1999. Sverre Valen er en karismatisk korleder som har løftet det ene kor etter det andre opp til nye høyder.Adventsangerne har en smittende musikk- og sangglede, de er gode formidlere og er samsunget kor, med sterke kvaliteter. Koret har en stor homogen klang, mye fylde og inspirerende foredrag.

Konserten startet med en klassisk del, beharsket i uttrykket, gjennomført og vakkert. Gabriel Faurés sang til Bønn av Jean Racine ble sobert og intenst fremført. Edward Elgars The Snow fikk avslutte denne avdelingen i en mektig og romantisk fremførelse med stor fylde.

Det ble likevel de åndelige sangene som ble kveldens høydepunkt, Prichards Rop det ut med hjertets jubel ble frisk og flott. Jordens oror viker av Wideen [ble] nydelig og lydhørt fremført og med fin sopransolo av Sidsel E. Olsen. Likeledes ble Uti vår hage lekent og morsomt sunget, og Å, at jeg kunne min Jesus prise ble en stor opplevelse.

I den siste avdelingen vokste konserten ytterligerei innlevelse og kvalitet. Det avsluttende parti med sanger av Marshall, Ferguson, Fettke og Young ble en formidabel opplevelse med et kor helt på hjemmebane. Det spruttet av dynamikk og inntensitet under hele denne avdelingen.

Det er en glede å se Sverre Valen i samarbeid med koret. Et samarbeid alle kommer inspirert ut av, ikke minst publikum.