Praktfull lovsang av Adventsangerne

 

Sarpsborg Arbeiderblad, 16. mars 2004
Praktfull lovsang av Adventsangerne
av Gine Marie Høydahl
Adventsangerne, under dirigentlegenden Sverre Valens ledelse, beviste hvorfor de regnes som et av landets beste kor i Sarpsborg kirke søndag ettermiddag.

De 80 sangerne ga en musikkopplevelse som hadde fortjent en stuvende full kirke, som riktignok ikke var dårlig besøkt, med de omkring 90 tilhørerne som hadde møtt opp. Vi heldige som var der fikk oppleve hva er kor i toppklassen er i stand til å skape av vakker og mektig korsang, og man trenger ikke være kristen for å oppleve det.

Koret åpnet høytidsstemt og flytende med J. H. Romans Begalls salme «Befall din veg åt Herren». Deretter fulgte «Bønn» av Jean Racine Fauré, etterfulgt av Purcells «Sound The Trompet» (damekor), og så Edward Elgars «The Snow» som var særlig kraftfull framført. Høydepunktet var helt klart «At jeg kunne min Jesus prise» av Bengt Hallberg, som løftet tankene mot gregoriansk korsang. Å nevne alle 18 numrene vil bli for inngående, men gjennomgående ble salmene presist og dyktig gjennomført, med stor dynamisk spennvidde og flott samklang.

Imponerende var også de tre medvirkende solistene Petter Simonsen (tenor), Sidsel E. Olsen (sopran) og 16-årige Miriam Wollan Nilsson på fiolin. Sistnevnte skapte en nesten magisk stemning i kirken under sin framførelse av David Monrad Johansens fiolinsonate 2. sats og Carl Sjøbergs «Tonerna». Akkompagnatør Solveig Norheim Andersen spilte overbevissende or profesjonelt på flygelet; med innlevelse og intensitet akkompagnerte hun kor og solister.