Storslått fra Adventsangerne

Varden, 23. november 2009
av Karina Hagen

2009-11-22 - Skien galleri«Den store julekonserten» i Skien kirke har fått rykte på seg for å være noe av det ypperste i sitt slag her i fjorden. Årets versjon levde så absolutt opp til forventningene.

Grenlandsaksjonens årlige julekonsert har blitt enormt populær i løpet av årenes gang. Søndag kveld dukket så mange som 550 mennesker opp for å høre adventssangerne i Skien kirke.

Nyte kvelden

I forbindelse med at Grenlandsaksjonen feirer 20-års jubileum dette året var konserten større enn noen gang.

– Det er 20 år siden Grenlandsaksjonen startet og det har blitt utrettet mye. Et av de store spørsmålene nå er om det skal gå 20 år til før de store forskjellene mellom fattige og rike i Romania er blitt mindre, sa varaordfører Geir Arild Tønnessen (V) som fikk æren av og holde åpningstalen på «Den store julekonserten».

– Det gjenstår mye arbeid og det er masse som skal gjøres, men nå skal vi alle sammen lene oss tilbake og nyte denne kvelden, erklærte han før kor og orgel framførte vakre «O Come all you faithful» på en måte som nesten fikk kirketaket til å løfte seg.

Deretter gikk det slag i slag med det ene musikkstykket vakrere enn det forrige.

2009-11-22 Skien kor og solistFantastisk musikk

Første avdeling bydde på arrangementer av både Bach og Mendelssohn, mens julesangene til stor del preget annen avdeling. Da dukket gamle og kjære godbiter som «Et barn er født i Betlehem» og «Stille natt» opp. Sverre Valen dirigerte adventssangerne som sammen med Bodil Arnesen (solist), Didrik Solli-Tangen (tenor), Hans Christian Nystad (trompet) og Ghislain Gourvennec på orgel sørget for at kvelden ble en fantastisk musikalsk opplevelse for alle som møtte fram. Ved flere anledninger reiste nakkehårene seg, av begeistring, ikke frykt og nok en gang ble det stadfestet hvilken kvalitetskonsert dette er!